Telia Payment – UKK

Telia Payment – UKK

44987

Miten maksan kännykällä? Kuka laskuttaa ja koska?

Täällä voit tutustua mobiilimaksamiseen liittyviin kysymyksiin ja vastauksiin, jotka askarruttavat usein niin palveluntarjoajia kuin käyttäjiä. Jos et löydä vastausta kysymykseesi,  ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme.

Usein kysytyt kysymykset

Q: Mistä tunnistan Telia Payment Oy:n mobiilimaksupalvelun?

A: Palveluntuottajan mobiilimaksuhinnaston / ohjetaulun yhteydessä on selvitys maksupalveluntarjoajasta. Myös maksupalvelunumero kertoo palveluntuottajan. Telia Paymentn kautta olevat maksupalvelunumerot ovat 060605-alkuisia.

Q: Mikä on palveluntuottaja?

A: Palveluntuottaja on Telia Paymentn kanssa sopimuksen tehnyt yritys, jonka tuotteita / palveluita voi maksaa mobiilimaksulla.

Q: Mikä on maksupalveluntarjoaja?

A: Telia Payment on maksupalveluntarjoaja, jolla on Finanssivalvonnan päätöksellä oikeus tarjota maksupalvelua ilman toimilupaa. Telia Payment kehittää ja ylläpitää mobiilimaksupalvelualustaa, jonka perusteella palveluntuottajan palveluita ja tuotteita voi maksaa mobiilimaksulla.

Q: Kun maksan ostoksen mobiilimaksulla, miten palveluntuottaja saa rahat?

A: Telia Payment tilittää palveluntuottajalle mobiilimaksut osapuolten välisen sopimuksen mukaisesti.

Q: Milloin ja miten minulta veloitetaan maksu?

A: Maksu veloitetaan matkapuhelinlaskullasi matkapuhelinoperaattorisi toimesta maksutapahtumaa seuraavan matkapuhelinlaskutuksen yhteydessä.

Q: Matkapuhelinlaskullani näkyy saajana Telia Payment Oy. En ole ostanut mitään Telia Paymentilta?

A: Telia Paymentin nimi näkyy laskulla, koska maksupalvelunumero on Telia Paymentin numero. Todellisuudessa veloitus koskee palveluntuottajan palvelua / tuotetta, joka on ostettu mobiilimaksulla.

 

Q: Voiko prepaid-liittymällä maksaa mobiilimaksuostoksia?

A: Prepaid-liittymää ei voi käyttää mobiilimaksuostosten maksamiseen.

Q: Puhelu ilmoittaa, että maksutapahtuma onnistui, mutta en saanut palvelua / tuotetta, keneen olen yhteydessä?

A: Näissä tapauksissa ole ensisijaisesti yhteydessä palveluntuottajaan.

Q: Puhelu katkesi kesken, onko ostos kuitenkin veloitettu?

A: Kesken jääneestä ostotapahtumasta ei mene veloitusta kokonaisuudessaan, mutta puhelun kestosta riippuen osa sykäyksistä yleensä veloitetaan. Jos olet epävarma, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@teliapayment.fi. Hyvitämme tällaiset aiheettomat veloitukset pyynnöstäsi.

Q: Haluan tehdä Telia Paymentlle reklamaation mobiilimaksupalvelusta, miten toimin?

A: Toivottavasti voit tehdä reklamaation kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen asiakaspalvelu@teliapayment.fi. Asian selvittämiseksi tarvitsemme sinulta seuraavat tiedot: nimesi ja yhteystietosi; matkapuhelinnumero, josta maksupalvelunumeroon on soitettu; maksupalvelunumero, johon olet soittanut; ajankohdan, milloin soitto on tapahtunut sekä tilinumero, jolle mahdollinen hyvitys voidaan maksaa. Puhelinlaskultasi emme valitettavasti voi poistaa reklamoituja veloituksia.

Q: Miten saan Telia Paymentin käyttöön yritykselleni?

A: Palvelun käyttöönotto edellyttää Telia Paymentin ja palveluntuottajan välistä palvelusopimusta. Telia Payment määrittää palveluntuottajan käyttöön oman maksupalvelunumeron (060605-numero).

Q: Miten Telia Payment käytännössä toimii?

A: Asiakas soittaa palvelun yhteydessä ilmoitettuun maksupalvelunumeroon ja saa tuotteen tai palvelun välittömästi käyttöönsä onnistuneen maksutapahtuman rekisteröitymisen jälkeen. Järjestelmämme huolehtii soiton ohjauksesta oikeaan osoitteeseen, maksutapahtuman välittämisestä järjestelmän tietokantoihin, maksutapahtumaraportin toimittamisesta palveluntuottajalle ja maksujen tilittämisen osapuolten sopimalle palveluntuottajan pankkitilille.